Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης: Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του αγωνιστή εκπαιδευτικού Μηλιαζήμ Τζεμαλί

Δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ,  αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής , μέλος του ΣΕΠΕ Ξάνθης ξεκίνησε, με την μορφή της «Προκαταρκτικής Εξέτασης» , η Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν εξαιτίας αναρτήσεων που του αποδίδονται στο “facebook” στις αρχές Μαρτίου.

Γνωρίζουμε τι τους ενοχλεί σχετικά με τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ ότι είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά, ότι ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα «Ανταρσία στην Ξάνθη» και βέβαια ότι δραστηριοποιείται ως μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού  της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράστη του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα. Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ συνέχισε να αγωνίζεται συντασσόμενος με τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια του κλάδου των εκπαιδευτικών ενάντια στη χρήση καμερών στα σχολεία. Αντιλαμβανόμαστε το μένος δεξιών/ακροδεξιών κύκλων σε βάρος του ένας εκπαιδευτικός από τη μειονότητα σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του.

Ενόψει των κινητοποιήσεων για την Παιδεία και τον νέο κύκλο αντιδράσεων παγκόσμια που ακολούθησαν την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, επιχειρείται η φίμωση των  αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Αξιοποιείται ο μπαμπούλας των ποινών για πειθάρχηση ολόκληρου του συνδικαλιστικού και εν γένει του εργατικού  κινήματος και της νεολαίας.

Ανάλογη δίωξη επιχειρούνται και σε άλλους κλάδους, ενώ η αστυνομοκρατία κι η καταστολή έχουν εισβάλει βίαια στην καθημερινότητα όλων μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει τα αντιλαϊκά σχέδια της με απόπειρες φίμωσης των αγωνιστών και της κοινωνίας.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης στηρίζει τον Τζεμαλή και καταδικάζει απερίφραστα τις μεθοδεύσεις φίμωσης του. Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των αγωνιστών δεν θα περάσουν. Ο Σύλλογος μας ξέρει τι θα πει προσπάθεια ποινικοποίησης της αντιφασιστική δράσης και του συνδικαλισμού. Κι όπως τότε απαντήσαμε στις διώξεις του φασίστα καθηγητή Παύλου, έτσι θα κάνουμε και τώρα. Υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους το δικαίωμα όλων μας σε συνδικαλιστική πρακτική, το δικαίωμα μας να μιλάμε ελεύθερα, το δικαίωμα στον αγώνα, την αντίσταση, το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας να ανατρέπουν όσα τους πλήττουν. Αυτό το δικαίωμα είναι το βασικό μας όπλο για να αντιμετωπίσουμε την νέα κρίση που έρχεται και να διασφαλίσουμε πως δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός τα σπασμένα.

 

-Κανένας αγωνιστής μόνος απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης του από το κράτος.

-Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και της αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής δράσης.

-Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

-Καλούμε την ΔΟΕ να στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά τον αγωνιστή  εκπαιδευτικό για να σταματήσει η δίωξη.